ΕΛΕΝΗ Α. ΜΠΕΝΙΣΗ


ΔΡ. ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Σπούδασε Νεοελληνική Λογοτεχνία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεωρία και Ιστορία της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας με εξειδίκευση στο Μοντερνισμό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγχαμ, στην Αγγλία και εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή στην Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια φιλόλογος σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το Λονδίνο.

Από το 2006 μέχρι το 2020 δίδαξε Ιστορία της Τέχνης στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και παράλληλα υπήρξε Σύμβουλος Πολιτιστικών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας στη Δ/θμια Εκπαίδευση στην Αθήνα.

Με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, με άρθρα σε Περιοδικά, Καταλόγους και δημοσιεύσεις σε Πρακτικά Διεθνών και Πανελλαδικών Συνεδρίων. Δίδαξε συστηματικά Ιστορία της Τέχνης και Θέματα Πολιτισμού, ως μέλος των επιμορφωτών του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σε δημόσιους υπαλλήλους και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις Ζωγραφικής και Ποίησης, Κινηματογράφου και Ποίησης, Κόμικς και στην Αστική Τοπιογραφία.

Related Posts