ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΜΠΑΚΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α.,ΔΙΠΛ.ΠΟΛ.ΜΗΧ.ΕΜΠ.,ΔΙΠΛ.ΝΟΜΙΚΗΣ

Γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1942 στον Άγιο Βλάσιο Λιβαδειάς Βοιωτίας.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) το 1966 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Μηχανικού,

Αποστρατεύθηκε το 1999 με τον καταληκτικό βαθμό του Αντιστρατήγου και του απονεμήθηκε ο τίτλος  Επιτίμου Διοικητού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεταπτυχιακές σπουδές :Royal College of Defense Studies στο Λονδίνο.

Τιμητικές διακρίσεις: Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄ Τάξεως, Χρυσός Σταυρός Τάγματος Τιμής, Ταξιάρχης του Φοίνικα του Τάγματος, Ταξιάρχης Τιμής και άλλα.

Απόφοιτος της Σχολής ABC. Διδάχτηκε σχέδιο στο Ε.Μ.Π. και παστέλ-ακουαρέλα σε επαγγελματικούς κύκλους σπουδών στο Λονδίνο. Ανέπτυξε καλλιτεχνική δραστηριότητα, την οποία συνεχίζει να ασκεί. Είναι Μέλος του ΤΕΕ και ΕΕΤΕ.

Έχει πραγματοποιήσει τριάντα πέντε και πλέον ατομικές εκθέσεις και δέκα ομαδικές σε Αθήνα, Λευκωσία, Λεμεσό, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Κεφαλληνία, Ναύπλιο, Λιβαδειά, Άμφισσα, Ξάνθη, κ.λπ. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε περισσότερες από τριάντα χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ομιλεί: Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά.

Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος μέχρι 2008 της Τεχνικής Εταιρείας  ΑΕ Μελετών και Κατασκευών «Χρυσή Τομή», η οποία συστάθηκε το 1999 με γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον χώρο της μελέτης και της κατασκευής οικοδομικών έργων και στην οποία συμμετέχουν και οι τρεις γιοί του.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Υ.ΕΘ.Α (2000-2004). Πρόεδρος του Συλλόγου Λεβαδέων «Λάμπρος Κατσώνης» (2002-2006) και (2015-2018). Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Ε. 1966 (2012 έως σήμερα) και Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών ΜΧ (2010-2016).

Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της πρωτοβουλίας «Κιβωτός Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων», που ιδρύθηκε στις 20 Μαΐου 2015.

Εξέδωσε τις κατωτέρω πρωτότυπες εργασίες (πονήματα-δοκίμια):

  • Γενικές  Αρχές Συγκροτήσεως Πολεοδομικών Στρατοπέδων, 1974
  • Μέθοδος διελεύσεως και γεφυρώσεως ποταμών, 1982
  • Μέθοδος ταχείας επισκευής αεροδρομίων, 1983
  • Προοπτικές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (1998)
  • Το Βοιωτικό κάλλος, (2000)
  • Η γυναίκα στην Τέχνη, (2002)
  • ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, Δοκίμια, «Η ΛΗΚΥΘΟΣ ΜΟΥ»(2018)

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες σε μορφωτικούς συλλόγους και ανοικτά πανεπιστήμια, με κύριο θέμα «Παιδαγωγία-Ανδραγωγία-Δόμηση Προσώπου».

Κατά το Δ’ Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών (Ε.Β.Μ.), Λιβαδειά, 2000) παρουσίασε το θέμα «Βοιωτικό κάλλος» (Επετηρίδα Ε.Β.Μ., Αθήνα 2008, τόμος Δ΄ τεύχος (β).

 

Related Posts