ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ

Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό.

Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (με ειδίκευση στην Αμερικανική εξωτερική πολιτική και Μ. Ανατολή), και στην Πολιτική Επικοινωνία. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός ακαδημαϊκής έρευνας και σε πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων).

Έπειτα από τέσσερα χρόνια στις Η.Π.Α., επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, το δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας).

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας του πανεπιστήμιου Νεάπολις της Πάφου, και διδάσκει διεθνείς σχέσεις στο New York College.

Zει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου και ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Related Posts