ΠΑΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΥ

ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι κάτοχος Master of Laws (LLM) από το University of Nottingham, και από το London School of Economics, όπου ειδικεύθηκε στο Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης, στο Διεθνές Δίκαιο των Συνθηκών, στο Διεθνές Δίκαιο Φυσικών Πηγών Ενεργείας, στο Διεθνές Δίκαιο Ενόπλων Συγκρούσεων και στο Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Παραλλήλως στο International Public Relations & East – West  Studies School του University of Nottingham, ειδικεύθηκε στις Διεθνείς Σχέσεις και στην Διεθνή Πολιτική.

Σε Διεθνή Σεμινάρια στο International  Boundaries Research Unit του University of Durham UK, μετείχε σε διεθνείς υποθέσεις και σενάρια διαπραγματεύσεων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και στο Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης του Αμβούργου, για την Οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών Εθνικής Κυριαρχίας και Εθνικής Δικαιοδοσίας.

Στο Cambridge Law College και στο International Red Cross London Branch, συμμετείχε για πέντε χρόνια στα ετήσια Διεθνή Συνέδρια Ανθρωπιστικού Δικαίου.

Στο Ινστιτούτο Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου (International Institute of Humanitarian Law (IIHL), στο Σανρέμο Ιταλίας,  συμμετείχε για τέσσερα χρόνια σε Σεμινάρια και στο Διευθύνον Επιτελείο, για την διδασκαλία και για την εκπαίδευση Ανωτέρων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων 35 Κρατών στο Διεθνές Δίκαιο Ενόπλων Συγκρούσεων (Jus ad Bellum) με έμφαση στο Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο (Jus in Bello).

Δεκαπέντε χρόνια υπήρξε Σύνδεσμος του ΥΕΘΑ στο ΥΠΕΞ για τα Εθνικά Θέματα και ισάριθμα χρόνια Μέλος της Εθνικής  Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον International Maritime Organization (IΜΟ) στο Λονδίνο καθώς και στην Διεθνή Κοινή Επιτροπή IMO – ICAO.

Για τρία χρόνια εκπροσώπησε το ΥΕΘΑ στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ (ΜΑ/ΒΑΣ) .

Έχει διδάξει Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης, Δίκαιο Ενόπλων Συγκρούσεων και Ανθρωπιστικό Δίκαιο: στην Ναυτική Σχολή Πολέμου (Σχολές Ανωτέρων και Κατωτέρων Επιτελών), στην Σχολή Εξασκήσεως Ναυτικής Τακτικής και σε Σχολεία Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Σχολεία των Αξιωματικών των ΕΔ που τοποθετούντο στο Εξωτερικό, στα Ειδικά Σχολεία των Ανωτέρων Αξιωματικών Ακολούθων Ενόπλων Δυνάμεων, και σε Σχολές Ειδικεύσεως των Κατωτέρων Αξιωματικών του ΠΝ.

Related Posts