ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΜΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Κυρίμης γεννήθηκε το 1975 και ζει στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Πληροφορική και Ασφαλιστικά και είναι πιστοποιημένος Business Analyst. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει σε ιδιωτικό φορέα τριετή κύκλο σεμιναρίων με θέμα την Ελληνική Ιστορία.

Από το 2004 αρθρογραφεί στον ειδικό τύπο της Στρατιωτικής (και μη) Ιστορίας ενώ έχει συνεργαστεί με αρκετά ελληνικά και ξένα έντυπα του χώρου. Έχει αρθρογραφήσει σε αρκετές ιστοσελίδες σχετικά με την οχυρωματική του Β΄ Π.Π. . Από το 2012, αναζητά, ερευνά και καταγράφει τα υπόγεια καταφύγια και οχυρωματικά έργα της περιόδου 1936-1956.

Μεταξύ 2015 και 2023 εξέδωσε τρίτομο έργο με τίτλο «Τα καταφύγια της Αττικής – Περιήγηση στη μυστική υπόγεια Αττική». Μεταξύ 2020 και 2024 συνέγραψε δίτομο έργο σχετικά με την Παθητική Αεράμυνα και τις υποδομές της, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού. Το 2021 κυκλοφόρησε το  βιβλίο «Υπόγειες Ναυτικές Οχυρώσεις της Αττικής (1936-44)» υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας. Το 2022 συνεργάστηκε με τον Στέφανο Μίλεση και συνέγραψαν το βιβλίο «Ο Πόλεμος Των Αμάχων – Οδοιπορικό ιστορίας στον Πειραιά του πολέμου και της κατοχής».

Στο πλαίσιο της έρευνάς του έχει συνεργαστεί με την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με τη “Monumenta”, με την “Athens Social Atlas”, με την ‘’Cosmote-TV’’ (εκπομπή «Η Μηχανή του Χρόνου») και με το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων. Επιπλέον, συνεργάστηκε με το Πολεμικό Ναυτικό και τον Δήμο Αίγινας για την ανάδειξη των Ναυτικών Οχυρών της Αττικής. Είναι μέλος της Εταιρείας Μελέτης «Γοργύρα» με αντικείμενο τις οχυρώσεις του Β΄ Π.Π. στην Ελλάδα. Έχει δώσει δεκάδες ομιλίες σχετικά με τα καταφύγια και τις υπόγειες οχυρώσεις της Αττικής στο Μουσείο του Οχυρού Ρούπελ, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, και αλλού.

Related Posts