ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ

ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛ.ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, Π. ΠΡΥΤΑΝΗΣ – ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης χρημάτισε Πρύτανης του Παντείου Παν/μίου, Docteur d’État του Παν/μίου του Παρισιού ΙΙ, Υφηγητής της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Θεσ/κης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος (και Γενικός Γραμματέας) της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης, ιδρυτικό μέλος (και μέλος του Δ.Σ.) του European Political Science Network (EPSNET), μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου (και του Συμβουλίου Έρευνας) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, τιτουλάριος της έδρας Francqui του Ελεύθερου Παν/μίου των Βρυξελλών, Διευθυντής Ερευνών στο CNRS/Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών/ της Γαλλίας, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου και καθηγητής του Master in European Studies του Παν/μίου της Σιένας, και στη συντακτική ή στην επιστημονική επιτροπή ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών, Πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ και Υπηρεσιακός Υφυπουργός Τύπου και ΜΜΕ.

Είναι επίτιμο μέλος ή μέλος επιστημονικών επιτροπών διεθνών επιστημονικών περιοδικών και επίτιμο μέλος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του ΑΠΘ και αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Είναι επίσης επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Οράντεα (Ρουμανία). Έχει διδάξει σε πολλά ξένα πανεπιστήμια και, επί μακρόν, στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού.

Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας του Πολιτισμού της Πορτογαλίας. Έχει εκδώσει 48 βιβλία/μονογραφίες και περισσότερα από 500 επιστημονικά άρθρα στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες ενώ αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα/ιστολόγια γνώμης με παρεμβάσεις του στα δημόσια πράγματα. Κυριότερο έργο του Το ελληνικό κοσμοσύστημα, σε έξι τόμους.

Related Posts