Βασίλειος Μπέλλιος

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Γεννήθηκε στο χωριό Τζίβα Τεγέας Αρκαδίας. Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού του και από το Γυμνάσιο Τεγέας. Στη συνέχεια σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Βιέννης της Αυστρίας, όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ της  ιατρικής. Μετά τη στρατιωτική του θητεία επέστρεψε στη Βιέννη, όπου ειδικεύτηκε στη μαιευτική και γυναικολογία, στην γυναικολογική κλινική του εκεί Πανεπιστημίου.

Μετά την οριστική του επιστροφή στην Ελλάδα και την υποχρεωτική του υπηρεσία υπαίθρου ως διευθυντής του μαιευτηρίου Ελευθερουπόλεως Καβάλας, υπηρέτησε επί επταετία στο μαιευτήριο Μαρίκα Ηλιάδη ( Έλενας Βενιζέλου) ως επιμελητής και ως καθηγητής της σχολής Μαιών. Συγχρόνως, αναγορεύτηκε διδάκτωρ και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει  επιστημονικές εργασίες. Τα τελευταία χρόνια ασκεί ιδιωτική ιατρική ως μαιευτήρας – χειρουργός – γυναικολόγος στο μαιευτήριο Ιασώ. Όμως ανέκαθεν τον απασχολούσε το πρόβλημα των εκτρώσεων στην Ελλάδα, από πλευράς ιατρικής, ηθικής και κοινωνικής, και δίδει μεγάλη σημασία στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από αυτό το θέμα. Είναι από τα πρώτα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά» και προσπαθεί μέσω αυτού να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες στο κοινό. Έχει κάνει πολλές ομιλίες σχετικά με το θέμα των εκτρώσεων, της υπογεννητικότητας και των ανθρωπίνων σχέσεων σε συλλόγους, σχολές γονέων και σχολεία, τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια. Επισκέπτεται λύκεια και γυμνάσια  στα πλαίσια της αγωγής υγείας και ενημερώνει σχετικά τα νέα παιδιά. Επίσης έχει πάρει μέρος σε σχετικές συζητήσεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Ομιλεί γερμανικά και αγγλικά. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας Αναστασία Παπανδριανού και έχει τρία παιδιά, δύο γιούς και μια κόρη.

Related Posts