ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Με πρωτοβουλία της Θεατρικής Ομάδας και της Χορωδίας του Πανεπιστημίου μας οργανώθηκαν εκδηλώσεις μνήμης για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στις 8 Νοεμβρίου η θεατρική ομάδα με τη σκηνοθετική επιμέλεια του αγαπημένου ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη παρουσίασε σε θεατρικό αναλόγιο τον ελληνικό πολιτισμό της Μικράς Ασίας. Αρχίζοντας από τον Όμηρο και τον Ηρόδοτο, προχώρησαν στους Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Ηράκλειτο, Ξενοφάνη και άλλους Ίωνες φιλοσόφους, που έθεσαν τα θεμέλια της γνώσης του κόσμου.

Αντίστοιχα η χορωδία μας στις 21 Νοεμβρίου έδωσε υπέροχη μουσική παράσταση με αλησμόνητα Σμυρνέϊκα τραγούδια υπό την καθοδήγηση της επίσης αγαπημένης μαέστρου Χρυσάνθης Δενδρή.  Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με εξαιρετική ομιλία από την ιστορικό καθηγήτρια γεννημένη στην Πόλη Ειρήνη Σαρίογλου και ένα ωριαίο συγκινητικό ντοκιμαντέρ σκηνοθετημένο από την ίδια.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Β. Ζορμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γιαννακόπουλος, ο τέως Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Αργυρός, η Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου κ. Σ. Πριόβουλου, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, φοιτητές και φίλοι.

Related Posts