
Γεννημένη στην Αθήνα το 1981, η Χρυσάνθη Δενδρή ξεκινάει μαθήματα πιάνου σε ηλικία 10 ετών, συμμετέχοντας παράλληλα σε παιδικές χορωδίες. Ολοκληρώνει τις μουσικές σπουδές της λαμβάνοντας με Άριστα τα Πτυχία Βυζαντινής Μουσικής, Αρμονίας και Αντίστιξης και το Δίπλωμα Μονωδίας ως σοπράνο.
Από το 2010, συνεργάζεται επαγγελματικά με χορωδίες, είτε ως μέλος, είτε ως βοηθός μαέστρου, ενώ παρακολουθεί σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας δίπλα στους αείμνηστους μαέστρους Αντώνη Κοντογεωργίου, Κωνσταντίνο Ευαγγελάτο και Ανδρέα Καρμπόνε. Σήμερα, συνεχίζει σπουδές δίπλα στον μαέστρο Αλέξανδρο Κομνά και τις μαέστρους Κατερίνα Βασιλικού και Λώρα Πετροπούλου.
Στην επαγγελματική ενασχόλησή της με τη μουσική, δεν λείπει η μουσική διδασκαλία παιδιών. Από το 1998 και για 10 χρόνια προσφέρει εθελοντικά στις Παιδικές Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης ως μουσικός στις κατασκηνωτικές περιόδους. Επίσης, εργάζεται ως υπεύθυνη των τμημάτων «Μουσικής Προπαιδείας», «Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας» του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης ως το 2008. Από το 2005 συνεργάζεται με ιδιωτικό νηπιαγωγείο στο Ελληνικό και από το 2013 είναι υπεύθυνη μουσικών θεμάτων στο βραβευμένο εκπαιδευτικό portal: www.elniplex.com.
Σήμερα είναι μέλος των χορωδιών: Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος, ‘’Ambitus’’ Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης και του φωνητικού συνόλου «Manus Apertae».
Από τον Σεπτέμβριο του 2021 έχει αναλάβει την διδασκαλία και διεύθυνση της Γυναικείας Χορωδίας του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής.
