ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 4/06-7/06/18

Κατά τις ημέρες 4/06-7/06/18 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η ετήσια μεγάλη εκδρομή του Πανεπιστημίου μας για το τρέχον ακαδημαικό έτος, με προορισμό την μοναδική και υπέροχη Ήπειρο.

Επισκεφθήκαμε τα Γιάννενα, το Μουσείο Πολέμου 40-41, το Μουσείο Βρέλη, το νησάκι των Ιωαννίνων και το Μουσείο του Αλή Πασά, και πραγματοποιήσαμε βραδυνή έξοδο σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική στα Γιάννενα.

Στη συνέχεια την επόμενη ημέρα, ανεβήκαμε στα Ζαγοροχώρια, και συγκεκριμένα

  • στην Αρίστη Ιωαννίνων, ένα υπέροχο χωριό με πέτρινα σπίτια,
  • στην Κόνιτσα με το μονότοξο πέτρινο γεφύρι της,
  • στο Μονοδένδρι με την χαράδρα του Βίκου,
  • στη Βωβούσα με το γεφύρι της και
  • στην λίμνη με τα νούφαρα καθώς και στην υπέροχη τεχνητή Λίμνη πηγών του Αώου όπου θαυμάσαμε το τοπίο και την φυσική ομορφιά.

Την επόμενη ημέρα κάναμε ημερήσια εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, στη Βάλια Κάλντα όπου είχαμε μια εξαιρετική ξενάγηση από τοπικό τουριστικό γραφείο των Γρεβενών και από τον εκλεκτό επιστήμονα Απόστολο Διανέλλο που μας μίλησε για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Κάναμε πικ νικ στο δάσος και περιηγηθήκαμε στη κοιλάδα με τζιπ του γραφείου. Μια υπέροχη εκδρομή και εμπειρία !

Τέλος επισκεφθήκαμε και διανυκτερεύσαμε στο υπέροχο Μέτσοβο, με την εκλεκτή κουζίνα του, και την επομένη στην επιστροφή μας, θαυμάσαμε τους ορεινούς όγκους των Μετεώρων και τις μονές αυτών, αλλά και την πόλη της Καλαμπάκας. Επισκεφθήκαμε δε, την Μονή του Αγίου Στεφάνου.

Η ξεναγός μας ήταν εξαιρετική, μας ενημέρωνε για όλα όσα βλέπαμε στο ταξίδι μας,  φρόντισε δε να δούμε επιπλέον τοπία εκτός προγράμματος και την ευχαριστούμε για αυτό.

Μείναμε όλοι ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι από την εκδρομή μας, τα υπέροχα τοπία, την φύση, αλλά και την καλή παρέα.

Ραντεβού τον Οκτώβρη, Καλό καλοκαίρι !

 

Η Αντιπρόεδρος των φοιτητών

Μαργαρίτα Σαμαρτζή

 

Related Posts