ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΛΛΕΡΑ-RICKERSON

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Η Ειρήνη Βαλλερά γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστήμιου της Φλωρεντίας με άριστα και με την υψηλότερη διάκριση summa cum laude.  Επιπλέον είναι κάτοχος διπλώματος Ιταλικής Γλώσσας και Πολιτισμού από το Casa Di Italia στην Αθήνα και Πιστοποιητικού Σπουδών Αξιολόγησης Τέχνης από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Irvine Extension. Είναι ομότιμη  καθηγήτρια  Ιστορίας Τέχνης και Αρχιτεκτονικής στο Orange Coast College  και πρώην διευθύντρια της γκαλερί του κολλεγίου, όπου βραβεύθηκε για τις εκθέσεις της.

Η καθηγήτρια Ειρήνη Βαλλερά , δίνει δημόσιες διαλέξεις στο UCLA (Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Los Angeles}  UCI (στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Irvine), καθώς και σε μουσεία της Νότιας Καλιφόρνιας: Το Getty Villa Museum, το LA County Museum of Art, το Bowers Museum, το  Orange County Museum of Art.

H καθηγήτρια Ειρήνη Βαλλερά έχει κάνει δημοσιεύσεις τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα. Συνέγραψε σε συνεργασία με την ανθρωπολόγο Anne Reese  το βιβλίο Αρχαίες Ελληνίδες Αθλήτριες, το οποίο εκδόθηκε και στην Ελλάδα , δίγλωσσο ελληνικά  και αγγλικά. Μεταξύ άλλων έχει δημοσιεύσει, μαζί με την αρχιτέκτονα Μαρία Κορμά, στο περιοδικό Αρχαιολογία άρθρο σχετικό με την οικολογία στην Αρχαία Ελλάδα. Στο ίδιο περιοδικό έχει δημοσιεύσει άρθρο  σχετικό με την Ελληνική Συλλογή στο Μουσείο Getty Villa. Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν  εκτενή σειρά εκθεσιακών καταλόγων και σειρά βιβλίων ιστορίας τέχνης για τα μαθήματα του πανεπιστημίου.

Η καθηγήτρια Ειρήνη Βαλλερά έχει λάβει πολλά βραβεία κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής της καριέρας   με  τελευταίο το  Hayward Award, το οποίο δίνεται στην καλύτερη καθηγήτρια η καθηγητή από όλα τα κολλέγια της Καλιφόρνιας. Ακόμα έχει  αναγνωριστεί από το  «Ποιός είναι Ποιός στην Αμερικανική εκπαίδευση». Ως ομότιμη καθηγήτρια εξακολουθεί να δίνει διαλέξεις επάνω στα θέματα των ενδιαφερόντων της.

Related Posts