Όλγα Σίσκου

Νοσηλεύτρια ΠΕ, Δρ Επιστημονική Συνεργάτιδα ΕΚΠΑ

H Όλγα Σίσκου είναι Νοσηλεύτρια ΠΕ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος και διδάκτορας της Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (από τον 7ο/2006) του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ. Μετεκπαιδεύτηκε (Νοέμβριος 2012) στο Ινστιτούτο BASYS στο Augsburg της Γερμανίας στην ανάπτυξη συστημάτων Λογαριασμών Υγείας και Χρηματοδότησης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών. Το Μάρτιο του 2015 συμμετείχε σε σεμινάριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (στη Βαρκελώνη της Ισπανίας) με θέμα τη Διασφάλιση της Καθολικής Κάλυψης του Πληθυσμού για Υπηρεσίες Υγείας μέσω της εφαρμογής των καταλλήλων Χρηματοδοτικών Μηχανισμών.

Εργάζεται ως Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας (από το 2002) και ως Εντεταλμένη Διδασκαλίας (από το 2014) του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ. Από το 2008 συνεργάζεται με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου (ΑΠΚυ) ως μέλος του Συνεργαζόμενου Επιστημονικού Προσωπικού – ΣΕΠ. To διάστημα 2007-2011, δίδαξε τα μαθήματα της Οργάνωσης των Συστημάτων Υγείας και των Οικονομικών της Υγείας στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας (νυν Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), με την ιδιότητα της επισκέπτριας Λέκτορα (ΠΔ 407/80).

Από τον 12ο/2008 έως και τον 9ο/2016 ήταν Αναπληρώτρια Εθνική Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ.

Την περίοδο 2011-2012 υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Τεχνικής Υποστηρικτικής Γραμματείας της Ανεξάρτητης Ομάδας των Ειδικών Εμπειρογνωμόνων του Τομέα της Υγείας, αρχικά υπό την Προεδρία του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου και στη συνέχεια υπό την Προεδρία του Ομότιμου Καθηγητή Άρη Σισούρα.

Συνολικά, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 ερευνητικά έργα και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 45 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών. Πρόσθετα, έχει παρουσιάσει 20 αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) σε διεθνή συνέδρια με σύστημα κριτών.

 

Related Posts