Ήταν όντως ένα διαφορετικό μουσείο αυτό που επισκέφτηκαν οι φοιτητές μας στις 7 Μαΐου 2017. Εξάλλου ο τίτλος του και μόνο «Ψηφιακό Διαδραστικό Μουσείο Πλάτωνα» παραπέμπει σε κάτι το σύγχρονο. Και ήταν πράγματι απόλυτα σύγχρονο. Με τη χρήση της πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας, καταφέρνει να αναδεικνύει τα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία της Ακαδημίας και να προσεγγίζει τον χώρο της φιλοσοφίας και των ιδεών του Πλάτωνα με έναν ενδιαφέροντα ευρηματικό τρόπο. Η χαρισματική ξεναγός μας, νεαρά κυρία της Φιλοσοφίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας για το εν λόγω μουσείο, που ακούει στο όνομα Άννα Ντιντή, κέρδισε τις εντυπώσεις με τις αστείρευτες γνώσεις της για την πλατωνική φιλοσοφία, αλλά και την προσήνειά της και τη ζεστασιά της ως άνθρωπος. Δεν ήταν λίγα τα μέλη της ομάδας μας που πρότειναν να εισηγηθούμε στον Κοσμήτορά μας, να την εντάξει σε ένα από τα προσεχή προγράμματα μαθημάτων του πανεπιστημίου μας. Βγήκαμε από το μουσείο με τη σκέψη ότι θα πρέπει να το ξαναεπισκεφτούμε, αλλά με μικρότερο αριθμό επισκεπτών, αν θέλουμε να το απολαύσουμε περισσότερο και να ΄΄ταξιδέψουμε΄΄ πιό άνετα εμβαθύνοντας στη μορφή και το έργο του Πλάτωνα. Διασχίσαμε το τεράστιο άλσος και φθάσαμε στον αρχαιολογικό χώρο, για μια ξενάγηση πιο κλασσικής μορφής αυτή τη φορά, όπως ο καθένας μας γνωρίζει.
Τέλος, θα ήταν παράλειψή μας, αν δεν αναφέραμε ότι συνεργάτιδα για την εκπόνηση αυτού του έργου, που έγινε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, υπήρξε και η δική μας φοιτήτρια που ακούει στο όνομα Ντένη Αδαού, φίλη της Άννας και εμπνεύστρια της ιδέας γι αυτή μας την επίσκεψη.
Φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι και ως ένα βαθμό μερικοί λυπημένοι, γιατί ο χρόνος δεν μας επέτρεπε να ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας με μια γευστική απόλαυση σε πέριξ ουζερί!