Χρυσή Μουδάτσου- Στιβακτάκη

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Διδάκτωρ Παραδοσιακών Χορών

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ Παραδοσιακού χορού του Παν/μιου Πελοποννήσου. Έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα  από το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Σπάρτης  του Παν/μίου Πελοποννήσου με θέμα: Οργάνωση και εφαρμογή ενός ειδικού διαθεματικού προγράμματος διδασκαλίας παραδοσιακών χορών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και η επίδραση του στις στάσεις μαθητών/τριων Α΄τάξης Γυμνασίου  προς τους παραδοσιακούς χορούς.

Το ερευνητικό-συγγραφικό έργο της  περιλαμβάνει  άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και  εφημερίδες και εισηγήσεις σε πολλά  σεμινάρια Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Η υπηρεσιακή της θητεία στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. ως εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής είναι 35 έτη  με διδακτική εμπειρία σε Γυμνάσια και Λύκεια της Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης  και της Αθήνας (Αγία Παρασκευή).  Διετέλεσε Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής από όπου και αφυπηρέτησε το 2013. Διετέλεσε Υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων της  Δνσης Δ/βάθμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας. Στα πλαίσια του ρόλου αυτού: α) Οργάνωσε και λειτούργησε επί αρκετά χρόνια  εθελοντικά εργαστήρι παραδοσιακού χορού για εκπαιδευτικούς στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής και του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων. β) Συμμετείχε σε δεκάδες οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές Εκπαιδευτικών  Σεμιναρίων και Συνεδρίων. γ)Υπήρξε συντονίστρια πολλών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και επιμορφώτρια  σε θέματα Παραδοσιακού χορού και πολιτισμού. δ) Διετέλεσε μέλος κριτικών επιτροπών των Πανελληνίων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων Παραδοσιακού χορού του  ΥΠΕΠΘ.

Υπήρξε Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου και υπεύθυνη σύνταξης και έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού της Ένωσης: με τίτλο «Φυσική  Αγωγή – Αθλητισμός – Υγεία. Διετέλεσε μέλος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου Κρήτης.

Ως χοροδιδάσκαλος δίδαξε εθελοντικά παραδοσιακούς χορούς σε πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους εντός και εκτός Κρήτης. Τέλος υπήρξε μέλος  Δ.Σ. πολλών πολιτιστικών συλλόγων  της Κρήτης, από όπου και κατάγεται. Σήμερα είναι εθελόντρια σε θέματα πολιτισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής, όπου και διαμένει με τον σύζυγο της, τον Νικόλαο Μουδάτσο, Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Έχει δύο γιούς, τον Μιχάλη, πτυχιούχο της Σχολής Επιστήμης Υπολογιστών Παν/μίου Κρήτης, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα με την οικογένεια του και  τον Μάνο, πτυχιούχο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Related Posts