Στέργιος N. Λάλλος

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ο Στέργιος Ν. Λάλλος κατάγεται από τη Δήμητρα του νομού Γρεβενών. Είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με ειδικό αντικείμενο την Χειρουργική Μεγάλων Αρθρώσεων και τις Αθλητικές Κακώσεις.

Έχει εξειδικευθεί σε όλο το φάσμα της Παθολογίας και Χειρουργικής των Μεγάλων Αρθρώσεων διαθέτοντας πλούσια εμπειρία στις σύγχρονες τεχνικές διατήρησης της άρθρωσης και στις επεμβάσεις ελάχιστης επεμβατικότητας του ισχίου, του γόνατος και του ώμου (αρθροσκόπηση, μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος, εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος-Custom Fit, εξατομικευμένη αρθροπλαστική ισχίου κατά παραγγελία-Custom Made, AMIS αρθροπλαστική ισχίου)

Το 1995 εισήχθη, κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία και αποφοίτησε.

Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματιολογία στην Β΄ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την διεύθυνση των Καθηγητών κ. Δημήτριου Κορρέ και κ. Νικολάου Ευσταθόπουλου.

Το 2011 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών (Master of Science, MSc) στα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών (Οστεοπόρωση) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά από διετή παρακολούθηση και παρουσίαση Διπλωματικής διατριβής (Γενετική της Οστεοαρθρίτιδας) με βαθμό «Άριστα».

Διετέλεσε έμμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης – Πανεπιστημιακός Υπότροφος της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (κατόπιν διαδικασίας εκλογής από την Ιατρική Σχολή Αθηνών), με ειδικό αντικείμενο την Χειρουργική των Μεγάλων Αρθρώσεων και τις αρθροπλαστικές. Είχε πλήρες κλινικό, ερευνητικό και διδακτικό έργο.

Μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό στην ATOS Klinik Heidelberg Γερμανίας (Center for Knee and Foot Surgery, ISAKOSApproved Teaching Center). Εκπαιδεύτηκε στην χειρουργική του γόνατος, της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός από τους Καθηγητές Prof. Dr. med. Hans H. Pässler, Prof. Dr. med. H. Thermann και Prof. Dr. med. Rainer Siebold.

Το 2012 κατόπιν πρόσκλησης από τον Καθηγητή Prof. Dr. med. Hans Ulrich Stäubli μετέβη στην Orthopädische Klinik Bern – Salem Spital, Βέρνη, Ελβετία (Επίσημο Κέντρο Swiss Ski-Τeam). Εργάσθηκε ως επιμελητής (Oberarzt) με πλήρες κλινικό και χειρουργικό έργο.

Εξειδικεύτηκε στην Χειρουργική των Μεγάλων Αρθρώσεων (γόνατο, ισχίο, ώμος, ΠΔΚ) και στην κατά στάδια αντιμετώπιση τους με βάση πρωτόκολλα θεραπείας (βιολογική θεραπεία, διορθωτική οστεοτομία, αρθροσκόπηση, αρθροπλαστική, αναθεώρηση, περιπροθετικά κατάγματα). Εργάσθηκε πάνω σε χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας (MIS – minimally invasive surgery), καθώς και σε τοποθέτηση εξατομικευμένης αρθροπλαστικής κατόπιν παραγγελίας (Custom made arthroplasty) και 3D CAD/CAM planning (η μεγαλύτερη σειρά τέτοιων επεμβάσεων στην Ελβετία).

Επίσης εξειδικεύτηκε στις αρθροσκοπική χειρουργική όλων των αρθρώσεων και ιδίως του ισχίου, του γόνατος και του ώμου καθώς και στις αθλητικές κακώσεις αυτών (επίσημο κέντρο εκπαίδευσης της AGA – Γερμανόφωνη Αρθροσκοπική Εταιρεία).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα στα τέλη του 2014, άνοιξε το Ιδιωτικό του Ιατρείο στην Αγία Παρασκευή Αττικής και ξεκίνησε συνεργασία με το ΙΑΣΩ General στην Αθήνα, ως Επιμελητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός της Γ΄Ορθοπαιδικής Κλινικής (αρθροπλαστική Ισχίου με τη μέθοδο AMIS, αρθροπλαστική γόνατος).

Related Posts