ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ (11 ΔΕΚ. 2019)

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 μεγάλη ομάδα του πανεπιστημίου μας επισκέφτηκε το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι, που είχε ανοίξει τις πύλες του για το κοινό δύο μόλις μήνες πριν.

Η ομάδα μας χωρίστηκε σε δύο γκρούπ, τα οποία ανέλαβαν εξαίρετοι επιστημονικοί συνεργάτες του μουσείου να ξεναγήσουν. Περιηγήθηκαν τους τέσσερις ορόφους, όπου παρουσιάζεται η μόνιμη συλλογή και οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Μεγάλα ευρωπαϊκά ονόματα, όπως Πικάσο, Βαν Γκογκ, Σεζάν, Γκογκέν, Μονέ, Σαγκάλ κ.α., αλλά και Θεοτοκόπουλος, Μπουζιάνης, Τσαρούχης, Χατζηκυριάκος- Γκίκας, Μόραλης κ.α φέρνουν σε επαφή τον επισκέπτη και τον βοηθούν να ανακαλύψει την πρωτοποριακή ευρωπαϊκή και ελληνική ζωγραφική. Όλα τα μέλη μας έφυγαν κατενθουσιασμένα από αυτόν τον σύγχρονο χώρο πολιτισμού, με μοναδικό παράπονο ότι δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο να απολαύσουν έναν ζεστό καφέ στο υπέροχο καφέ-εστιατόριο του ιδρύματος ύστερα από μία περιήγηση δύο περίπου ωρών.

Related Posts