ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ (20 Απρ. 2024)

Την όμορφη Ναύπακτο επέλεξε για φέτος για την ετήσια εκδρομή της η Χορωδία του Πανεπιστημίου μας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Αρκετά άλλα μέλη μας πλαισίωσαν την χορωδιακή μας ομάδα και παρά την κάποια ανησυχία μας για τον καιρό, η ιστορική πόλη μας υποδέχτηκε με έναν λαμπρό ήλιο, αναδεικνύοντας τη γραφικότητά της στην αγκαλιά του Βενετσιάνικου κάστρου της, πραγματικό στολίδι της πόλης.

Επισκεφτήκαμε τα κυριότερα από τα πολλά αξιοθέατα και μνημεία της, που αποτυπώνουν την πλούσια και πολυτάραχη ιστορία της. Η πολύ σημαντική Ναυμαχία της Ναυπάκτου (τότε Λέπαντο) για την παγκόσμια ιστορία, το 1571, με τη θριαμβευτική επικράτηση των χριστιανικών κρατών της Δύσης απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ήταν αυτή που κυριαρχούσε στη φαντασία μας ατενίζοντας τον Κορινθιακό κόλπο ή και περιδιαβαίνοντας την πόλη.

Το καλοδιατηρημένο μέσα στο πευκοδάσος κάστρο, το ενετικό λιμάνι με τον πέτρινο φάρο και το μεντένι, το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Μπότσαρη, που έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό μουσείο, παραδοσιακά σπίτια, το ρολόι στο κάστρο, το άγαλμα του Θερβάντες στο ομώνυμο πάρκο  στο λιμάνι,  το Φετιχιέ τζαμί και το άγαλμα του πυρπολητή Γιώργου Ανεμογιάννη ήταν τα σημεία αναφοράς της πόλης που μπορέσαμε να επισκεφτούμε.

Ακολούθησε χαλαρό και απολαυστικό γεύμα στην παραλία, για να πάρουμε στη συνέχεια τον ίδιο δρόμο της επιστροφής μέσω της εντυπωσιακής γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, μήκους 3,5 χλμ.

Επιστρέψαμε με άριστες εντυπώσεις, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας είναι μοναδική.

Ε.Δ.

Related Posts