ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΛΟΓΟΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, MSc

Ο Κωνσταντίνος Φιλιππακόπουλος γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής το 1985. Από τότε διαμένει στου Παπάγου. Με το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το έτος 2007 κατέστη πτυχιούχος αυτής. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Κανονικό Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Θέλοντας να διευρύνει περαιτέρω τις γνώσεις του εισήχθη, πρώτος κατόπιν εξετάσεων στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ταυτόχρονα έχει ολοκληρώσει με άριστα, μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει πλήθος πανεπιστημιακών σεμιναρίων από φορείς της Ελλάδος και του Εξωτερικού στα αντικείμενα της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας, της ιστορίας και του management. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ.

Στα πλαίσια των σπουδών του και των επιστημονικών ενδιαφερόντων του έχει συγγράψει πλήθος μελετών, άρθρων και ομιλιών σχετικά με τα πεδία της θεολογίας, της ψυχολογίας, της εκπαίδευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει αναλάβει τη διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων όπως εκθέσεις κειμηλίων, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και συναυλίες.

Την περίοδο 2007-2010 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Παπάγου και είχε διατελέσει Πρόεδρος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων του Δήμου και ευρύτερων φορέων της Αυτοδιοίκησης. Έχει εργαστεί στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2017 έως το 2021 ήταν ιδιαίτερος γραμματέας του Εθνικού Ευεργέτη Ιακώβου Τσούνη. Σήμερα εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων.

Ταυτόχρονα έχει εκλεγεί ως Γενικός Γραμματέας της Πνευματικής Εστίας Παπάγου, Μέλος του Δ.Σ. της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος και Έφορος του Συλλόγου Πελοποννησίων Χολαργού-Παπάγου.

Related Posts