ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΙΖΟΣ, MD, phD

ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο Kωνσταντίνος Μαλίζος είναι Ομότιμος Καθηγητής της Ορθοπαιδικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Γεννήθηκε στο Συκούριο της Λάρισας και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην Ορθοπαιδική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας  και την ολοκλήρωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στην Χειρουργική του Χεριού και στην Επανορθωτική Μικροχειρουργική μυήθηκε στο κέντρο SOS Main Strasbourg  και στην Mικροχειρουργική του Βραχιονίου Πλέγματος στην Λωζάννη. Έκανε μετεκπαίδευση στο Duke University Medical Center στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, όπου παράλληλα με την κλινική δραστηριότητα και μετεκπαίδευση, πραγματοποίησε και εφαρμοσμένη εργαστηριακή έρευνα.

Η ακαδημαϊκή του διαδρομή μετρά 35 χρόνια. Η ερευνητική αξιοποίηση του κλινικού έργου στην  Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, την οποία οργάνωσε και διηύθυνε, απέφερε ευρύτατη διεθνή αναγνώριση με 288 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Επιμελήθηκε και συνέγραψε 2 βιβλία στην Αγγλική γλώσσα και 42 κεφάλαια σε βιβλία σχετικά με τις εξειδικεύσεις του, επίσης στην Αγγλική.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής επί 4 έτη και μέλος της Συγκλήτου επί σειρά ετών, καθώς και μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τα ερευνητικά αποτελέσματα επίσης παρουσιάστηκαν σε μεγάλα εθνικά, διεθνή και παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια και έλαβαν δεκάδες διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις. Πολλές επιστημονικές εταιρείες συναφείς με την εξειδίκευσή του τον τίμησαν με την εκλογή στην διοίκησή τους και στην θέση του Προέδρου. Η εμβέλεια των ερευνητικών αποτελεσμάτων αντανακλάται στις περισσότερες από 17.000 αναφορές των δημοσιεύσεών του από άλλους ερευνητές.

Στην δημοσιευόμενη από το Πανεπιστήμιο του STANFORD ανασκόπηση του ¨δείκτη επιδραστικότητας” των 6.985.000 Πανεπιστημιακών και Ερευνητών  22 επιστημονικών πεδίων από 174 χώρες, για τα έτη 2019-2022, βρίσκεται στο κορυφαίο 1%.

Το 2011 κλήθηκε να συμμετάσχει στην εκδοτική επιτροπή ως Deputy Editor (Αναπληρωτής Επιμελητής έκδοσης), θέση στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα, από την αρχαιότερη επιστημονική επιθεώρηση (140 χρόνια) και με τον μεγαλύτερο συντελεστή εμβέλειας στην διεθνή Ορθοπαιδική κοινότητα ‘’Journal of Bone & Joint Surgery – JBJS’’, Σήμερα επίσης ασκεί ιδιωτική ιατρική, ως εξωτερικός συνεργάτης κλινικών σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Related Posts