Πανεπιστημιακοί τίτλοι:
- Bachelor of Arts (Οικονομικές Επιστήμες, 1975, University of Sussex, Ηνωμένο Βασίλειο)
- Master of Arts (Οικονομικά της Βιομηχανίας, 1976, University of Sussex)
- Doctor of Philosophy (Οικονομικές Επιστήμες, 1984, University of Sussex)
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Γυιός διπλωμάτου, πήγε σχολείο στη Βοστώνη, στην Αθήνα, στην Μόσχα, στην Ουάσινγκτον και στις Βρυξέλλες. Άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του το 1986 ως διπλωμάτης καριέρας. Το 1990-93, υπηρέτησε στην Ελληνική Πρεσβεία Λονδίνου. Για πολλά χρόνια, ειδικεύτηκε σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, και συμμετείχε άμεσα, μεταξύ άλλων, στις διαπραγματεύσεις που κατέληξαν στην 4η διεύρυνση της Ε.Ε. (1995 – Βόρειες Χώρες, Αυστρία) και στην θέσπιση της Συνθήκης τού Άμστερνταμ (1997 – η 3η μεγάλη μεταρρύθμιση της Συνθήκης της Ρώμης). Εν συνεχεία, διέμεινε έναν χρόνο στη Βοστώνη, στο Πανεπιστήμιο Harvard, ως Εταίρος (Fellow) τού Weatherhead Center for International Affairs (1997-98), όπου διεξήγαγε έρευνα και παρέδωσε σεμινάρια και διαλέξεις. Άμα τη επιστροφή του, πέρασε στον τραπεζικό τομέα και την Eurobank EFG όπου εργάσθηκε για 13 χρόνια ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Θεμάτων.
Το 2010-2012, διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι αρμοδιότητές του περιελάμβαναν τις διεθνείς διμερείς και πολυμερείς οικονομικές σχέσεις, την προώθηση του εμπορίου και των διεθνών επενδύσεων, και την αναπτυξιακή βοήθεια της Ελλάδος προς τις αναπτυσσόμενες χώρες. Μεταξύ άλλων, εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων / Εμπόριο της Ε.Ε., και ήταν Συντονιστής τού Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ), συνολικού προϋπολογισμού € 550 εκατ.
Υπήρξε Καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Deree από τον Σεπτέμβριο 2015 έως τον Αύγουστο 2022. Ως μέλος τού Τμήματος International Business & Economics, εδίδαξε τα μαθήματα “Business in the European Union”, “International Business” και “Business Negotiation”. Το 2019, άρχισε να παραδίδει μαθήματα και στο πρόγραμμα «Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές», συγκεκριμένα, τα μαθήματα «Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία και Πολιτική» και «Διπλωματική Ιστορία».
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων και κεφαλαίων σε βιβλία, καθώς και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή έντυπα.
Είναι μέλος τού Ακαδημαϊκού Συμβουλίου τού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων τού Deree από το 2015. Την τρέχουσα περίοδο, συγγράφει ένα βιβλίο για τον ρόλο τού οικονομικού παράγοντος στην διαμόρφωση των διεθνών σχέσεων.