ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ / «HALANDRI TENNIS CLUB» (26 Ιαν. 2020)

Με μεγάλη επιτυχία κατά γενική ομολογία και συμμετοχή περίπου 120 παρευρισκομένων, έγινε στις 26-1-2020 και στο Tennis Club Χαλανδρίου η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πανεπιστημίου μας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους 20 επίσημοι προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Αργυρός με τη σύζυγό του, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τέως Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος και κ. Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρος, ο Κοσμήτορας κ. Πετρόχειλος, οι Καθηγητές κ. Αυγουλάς και κα Στιβακτάκη μετά συζύγων, ο Γλύπτης κ. Καλακαλλάς και αρκετοί ακόμα.

Παίρνοντας πρώτη τον λόγο η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Φρίντα Δημουλή, αφού χαιρέτισε τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στην έντονη γεωπολιτική ρευστότητα που διανύουμε και που απασχολεί κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι θα φέρει η καινούργια χρονιά, πρόσθεσε. Στη συνέχεια μίλησε για το αγαπημένο μας πανεπιστήμιο και επεσήμανε την ανάγκη μεγαλύτερης προσφοράς από τους τρείς πυλώνες που το στηρίζουν, για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του, που επί δύο δεκαετίες τώρα, παρά τους όποιους κλυδωνισμούς και δυσκολίες, ακολουθεί. Έκλεισε, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της Επιτροπής προς το σώμα για την ενότητα και τις άριστες συναδελφικές σχέσεις και ζητώντας από τον κ. Δήμαρχο και όλους του θεσμικούς παράγοντες μεγαλύτερη συνεργασία για το καλύτερο του πανεπιστημίου μας.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Κοσμήτορας, ο οποίος μαζί με τον χαιρετισμό και τις ευχές του, μίλησε για ανακωχή στην ένταση που είχε ανακύψει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην Επιτροπή και το ΔΣ. Ακολούθησαν ευχετήριες μικρές ομιλίες από τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Σταθόπουλο, Οικονόμου και Γιαννακόπουλο.

Παρατίθεται η ομιλία της κας Προέδρου.

 

Αξιότιμοι, Κε Δήμαρχε, Αναπληρωτή Δήμαρχε, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, κ. Πρόεδρε του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Κοσμήτορα

Σεβαστοί μας κύριοι Καθηγητές,

Αγαπημένα μέλη του Λαϊκού Πανεπιστημίου μας,

 

Να ’μαστε πάλι εδώ και φέτος στην καθιερωμένη κοπή της πίτας για τον ερχομό του νέου έτους. Μας λυπεί η απουσία των ασθενών μελών μας, που όμως ξέρουμε ότι η σκέψη τους είναι κοντά μας. Με το Νέο Έτος 2020 μπαίνουμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα και ταυτόχρονα στην τρίτη δεκαετία της ζωής του Πανεπιστημίου μας. Και μάλιστα μπαίνουμε με δίσεκτο έτος. Φυσικά εμείς δεν είμαστε προληπτικοί, μα όσο κι αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τα προβλήματα στον μικρόκοσμό μας και ως σκεπτόμενοι άνθρωποι να μην αγωνιούμε για την έντονη γεωπολιτική ρευστότητα την οποία διανύουμε. Οι παγκόσμιες ανακατατάξεις αλλάζουν τα πράγματα από μέρα σε μέρα, θέτουν νέα σημαντικά προβλήματα για επίλυση και κάνουν τις προκλήσεις όλο και μεγαλύτερες. Η χώρα μας αγκομαχώντας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ραγδαίες εξελίξεις και ίσως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι θα φέρει η καινούργια χρονιά που μόλις ξεκινήσαμε, σ αυτή την πανέμορφη αλλά και υπερευαίσθητη γωνιά του πλανήτη μας που έμελλε να ζούμε και που λέγεται Ελλάδα.

Σ αυτό το ρευστό περιβάλλον καλούμαστε όχι μόνο να προσαρμοστούμε, αλλά και να αγωνιστούμε, να δημιουργήσουμε, να αναπτυχθούμε. Ανάμεσα στα πολύ σημαντικά και τα λιγότερο σημαντικά θέματα, ξεχωριστή θέση κατέχει και το αγαπημένο μας Πανεπιστήμιο, το πνευματικό στολίδι της πόλης μας. Ζητά την εθελοντική μας προσφορά και στήριξη για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του, που επί δύο δεκαετίες τώρα, παρά τους όποιους κλυδωνισμούς και δυσκολίες, ακολουθεί. Το Λαϊκό μας Πανεπιστήμιο θα εξακολουθήσει να υπάρχει για μακρύ απροσδιόριστο χρόνο, αφού οι τρείς πυλώνες που το στηρίζουν, η δημοτική μας αρχή, η ανιδιοτελής και προς τιμήν τους συνεισφορά των καθηγητών μας και η δίψα για γνώση των σπουδαστών μας, παραμένουν σταθεροί. Αυτό όμως με τίποτα δεν σημαίνει επανάπαυση και εφησυχασμό. Απαιτείται επαγρύπνηση και σπουδή για το παραμικρό που μας εμπνέει ανησυχία και διαρκής αγώνας για το καλύτερο. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να δεχτούμε ότι υπολειπόμαστε αρκετά από το καλύτερο εφικτό, πολλώ δε μάλλον από το άριστο εφικτό.

Αυτή, λοιπόν, είναι και η ευχή μας για την καινούργια χρονιά σε ότι αφορά το Πανεπιστήμιό μας, μετά φυσικά από την υγεία όλων μας: «Να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο». Εκφράζοντας η Επιτροπή τις ευχαριστίες της προς το σώμα για την ενότητα και τις άριστες συναδελφικές σχέσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία, απευθύνεται προς τον κ. Δήμαρχο και όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Πανεπιστημίου μας και τους καλεί, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε για ότι κάνετε για μας. Θέλουμε όμως περισσότερα. Θέλουμε να γνωριστούμε καλύτερα. Θέλουμε να συζητήσουμε με όλους σας. Θέλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις. Θέλουμε να μας ακούσετε. Θέλουμε σεβασμό στα διατεταγμένα και τα υπεσχημένα. Θέλουμε το ίδιο με σας το καλύτερο για το πανεπιστήμιό μας!»

Καλό και δυναμικό το 2020!

Η Πρόεδρος των Φοιτητών

Φρίντα Δημουλή

 

Related Posts