ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ / «HALANDRI TENNIS CLUB» (21 ΙΑΝ. 2024)

Το Σάββατο 21-1-2024 έγινε στο Tennis Club Χαλανδρίου η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πανεπιστημίου μας, με πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών αλλά και προσκεκλημένων μας, που ξεπερνούσαν τα 125 άτομα. Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κ. Γουργούλης, κ. Ά. Γάκη, κ. Κ. Χατζηανδρέου, κ. Λ. Σιούλα και κ. Π. Ξενάκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ. Ι. Σταθόπουλος και κ. Γ. Οικονόμου, η δημοτική σύμβουλος κ. Ε. Σταματάκη, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Ι. Αργυρός με τη σύζυγό του, οι καθηγητές μας κ. Π. Καραφωτιάς και κ. Ν. Μαριάς, καθώς και το ζεύγος Γιαλούρη  της διαφημιστικής εταιρείας ‘’Grey & Orange’’, χορηγός της ιστοσελίδας μας επί σειρά ετών.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Επιτροπής Φοιτητών κ. Φ. Δημουλή, της οποίας η ομιλία παρατίθεται στο τέλος.

Κοσμήτορας ΔΛΠΑΠ

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η Κοσμήτορας κ. Στέλλα Πριόβολου, Ομ. Καθηγήτρια και Πρόεδρος των Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, η οποία ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, και συγχάρηκε τις διοργανώτριες  της εκδήλωσης. Εξέφρασε τη χαρά της για την εξαιρετική συνεργασία της με την επιτροπή εκλεκτών φοιτητριών και κυρίως με την αεικίνητη και ικανότατη Πρόεδρό τους κ. Φ. Δημουλή. Τόνισε ιδιαίτερα ότι η πνευματική καλλιέργεια και το πάθος  των φοιτητριών για το Πανεπιστήμιο, την συγκινούν και ενισχύουν τις προσπάθειές της για την πρόοδο του κοινού τους έργου. Χαρακτήρισε τις φοιτήτριες «ψυχή» του Πανεπιστημίου, και τη σχέση αγάπης και συνεργασίας όλων, εγγύηση για την άνοδο του ΔΛΠΑΠ. Αναφέρθηκε στον προκάτοχό της καθηγητή κ. Νίκο Πετρόχειλο, που αγωνίστηκε για το Πανεπιστήμιο, και συνεχίζει και η ίδια τον αγώνα για να αποτελεί το ΔΛΠΑΠ το καλύτερο στη χώρα μας Λαϊκό-Δημοτικό Πανεπιστήμιο.

Εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή της για την εξαιρετική συνεργασία, που είχε με το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο και ιδιαίτερα με τον τ. Αντιδήμαρχο  κ. Ιωάννη Αργυρό, που ήταν άξιος υπεύθυνος για το ΔΛΠΑΠ, και ευχαρίστησε τον νέο Δήμαρχο κ. Γιάννη  Μυλωνάκη για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για το Πανεπιστήμιο, και για την ενθαρρυντική συνεργασία τους, που έχει ήδη αρχίσει, με πρωτοβουλίες και ωραίους στόχους  για τη χρονιά που έρχεται. Εξέφρασε, εξάλλου, τη χαρά της, που η εκλεκτή φίλη του ΔΛΠΑΠ, κ. Άννα Γάκη, μετέχει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Γουργούλης  προσφέρθηκε αμέσως να βοηθήσει για τη λύση του προβλήματος  θέρμανσης  της αίθουσας των μαθημάτων.

Τέλος, ευχαρίστησε   ιδιαίτερα όλους τους καθηγητές, που προσφέρουν ανιδιοτελώς το έργο τους και τιμούν το Πανεπιστήμιο, που υπερηφανεύεται για τις εκλεκτές προσωπικότητες που το στηρίζουν. Με τέτοιες συνθήκες- πρόσθεσε-προχωράμε δυναμικά και επιτυγχάνουμε να παραμένει το ΔΛΠΑΠ υπόδειγμα Δημοτικού-Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Ακολούθησαν θερμοί χαιρετισμοί από τον νέο Δήμαρχο, πολλούς άλλους θεσμικούς  παράγοντες του Δήμου μας και τους καθηγητές μας. Ο καθένας τους είχε έναν καλό λόγο να πεί, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται σ αυτό τον πνευματικό θεσμό της πόλης μας και εκφράζοντας τη στήριξή τους για προώθησή του. Πιο χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τους θεσμικούς παράγοντες ότι όταν το Πανεπιστήμιο φθάνει ως θέμα στο ΔΣ του Δήμου, όλες οι παρατάξεις ομογνωμούν. Οι κύριοι καθηγητές από τη μεριά τους τόνισαν την αναγκαιότητα μεγαλύτερης χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας, για τη διάδοση της γνώσης και την αναγνωρισιμότητά του ευρύτερα στον κόσμο.

Μετά τις ομιλίες, που κάλυψαν αρκετό χρόνο της εκδήλωσής μας αλλά ήταν ουσιαστικές και ενθαρρυντικές για το μέλλον του Πανεπιστημίου μας, η κ. Κοσμήτορας έκανε συμβολική κοπή της πίτας χαράζοντας ένα κομμάτι και ταυτόχρονα ανέβηκε στην πίστα η Χορωδιακή μας Ομάδα. Με τη διεύθυνση της εκλεκτής μαέστρου κ. Χ. Δενδρή τα μέλη της χορωδίας μας αποχαιρέτισαν μελωδικά τον παλιό χρόνο και ερμήνευσαν μερικά ακόμα ευχάριστα τραγούδια, ανεβάζοντας τη διάθεση των παρευρισκομένων που παρακολουθούσαν χαμογελώντας. Θα πρέπει εδώ να πούμε ότι η χορωδία μας, η οποία ξεκίνησε δυναμικά με επικεφαλής την αείμνηστη πλέον Έλενα Λιβάνη πριν λίγα χρόνια, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο με προοπτικές συμμετοχής σε ευρύτερες εκδηλώσεις από τις απλές του ΔΛΠΑΠ.

Η καλή διάθεση συνεχίστηκε ενισχυτικά με το κατά γενική ομολογία εξαιρετικό φαγητό, που απήλαυσαν στη συνέχεια, και κορυφώθηκε όταν άναψε ο χορός με τραγούδια των 60’s και πολλά-πολλά παραδοσιακά. Η βραδιά έκλεισε, όπως κατά κανόνα συνηθίζουμε, σε παρεΐστικο στυλ γύρω από την πολύ καλή χορωδό μας κ. Μαργαρίτα Λούζη, τραγουδώντας μαζί της παλιές αξέχαστες επιτυχίες που συνόδευε με την κιθάρα της.

Ομιλία κας Προέδρου Φοιτητών

Αξιότιμοι κ. Δήμαρχε και λοιποί εκπρόσωποι του Δήμου, κα Κοσμήτορα,

Σεβαστοί μας κύριοι Καθηγητές,

Αγαπημένοι μας συμφοιτητές και συμφοιτήτριες,

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και σας καλωσορίζουμε στον γνωστό μας πιά και φιλόξενο χώρο του Tennis Club αυτή τη γιορτινή μας ημέρα.

Ευχόμαστε κατ’ αρχάς από καρδιάς στη νέα διοίκηση του Δήμου μας με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη, καλή επιτυχία στο έργο της. Προσβλέπουμε και σε στήριξη του Πανεπιστημίου μας, που προσπαθεί με τις όποιες δυνάμεις του να συμβάλλει στην ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου της πόλης μας. Επί του παρόντος αντιμετωπίζουμε θέματα δευτερευούσης σημασίας, που όμως όταν δεν αντιμετωπίζονται σωστά στην ώρα τους ανακόπτουν την κανονική ροή του προγράμματος.

Θα λέγαμε πάντως ότι οι χρονιές κυλάνε δημιουργικά με εκλεκτούς επιστήμονες να περνάμε από την έδρα του και να εμπλουτίζουν την ιστοσελίδα μας με τα ηχηρά τους ονόματα και τα σημαντικά βιογραφικά τους. Θα πρέπει ακόμα να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια με την καθοδήγηση της εξαιρετικής Κοσμήτοράς μας κ. Πριόβολου, τη στήριξη του τέως Δημάρχου κ. Ζορμπά και την άριστη συνεργασία με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κ. Αργυρό, έγιναν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση επίλυσης χρόνιων προβλημάτων του Πανεπιστημίου μας που ζητούν λύση, χωρίς όμως να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους. Είναι γνωστό ότι αυτά είναι κυρίως θέματα νομικής φύσεως, που έχουν να κάνουν με το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του, καθώς και τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας που υστερούμε αρκετά.

Παρά ταύτα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι πορευόμαστε με επιτυχία και αυτό οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων μερών, στην πολύ καλή σχέση επικοινωνίας προς κάθε κατεύθυνση και στην πολύ μεγάλη συνοχή του φοιτητικού σώματος, που χρόνια τώρα στηρίζει με αγάπη αυτό τον θεσμό. Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε και μερικά νούμερα. Πέρυσι είχαμε κλείσει τη χρονιά μας με 167 εγγραφές μελών. Φέτος και μέχρι στιγμής, που μόλις μπήκαμε στον δεύτερο κύκλο, έχουμε 185 εγγραφές, από τις οποίες πάνω από 40 είναι καινούργια πρόσωπα. Έρχονται γιατί μαθαίνουν ή διαβάζουν ότι κάτι καλό γίνεται εκεί, μας λένε. Και γι αυτό το καλό οφείλουμε ευχαριστίες, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, και στην εταιρεία marketing ‘’Grey & Orange’’ με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Γιαλούρη, η οποία από το 2017 επιμελείται αφιλοκερδώς την ιστοσελίδα μας.

Στοχεύουμε σε ανάπτυξη και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου μας, γιατί πιστεύουμε ότι έχει απεριόριστες δυνατότητες. Θέλουμε να το κάνουμε, αν δεν είναι ήδη, υπόδειγμα Λαϊκού Πανεπιστημίου. Εκλαμβάνουμε το ενδιαφέρον του νέου Δημάρχου μας κ. Μυλωνάκη, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του, καθώς και την ήδη δρομολογημένη ζεστή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Γουργούλη, ως πρόθεση για μεγάλη στήριξη. Με χαρά θα την αναμένουμε.

Τέλος, θα μνημονεύσουμε ως ένα φόρο τιμής τους αείμνηστους πρωτεργάτες της ίδρυσης αυτού του Επιστημονικού Σωματείου, καθηγητή Κάρολο Μητσάκη και Δήμαρχο Σταύρο Κώτση, θα μας επιτρέψετε να σας μεταφέρουμε κάτι που μας είπαν πρόσφατα και μας χαροποίησε, ότι είμαστε το Λαϊκό Πανεπιστήμιο με τα πιο ηχηρά ονόματα, και θα ευχηθούμε η νέα μας χρονιά να είναι ειρηνική και δημιουργική.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Φοιτητών

Φρίντα Δημουλή

π. Πολιτική Αναλύτρια

Related Posts