ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ / «HALANDRI TENNIS CLUB» (21 ΙΑΝ. 2023)

Το Σάββατο 21-1-2023 έγινε στο Tennis Club Χαλανδρίου η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πανεπιστημίου μας. Τα μέλη μας ύστερα από τρία χρόνια αναστολής πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγω πανδημίας προσήλθαν με ανεβασμένη διάθεση, η οποία διατηρήθηκε καθ όλη τη διάρκεια της βραδιάς και κορυφώθηκε με χορό και τραγούδι.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Β. Ζορμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σ. Παπασπύρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Αργυρός, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τ.Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος, κ. Γ. Οικονόμου και κ. Κ. Τσιαμπάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ι. Λογοθέτης, η Κοσμήτωρ κ. Σ. Πριόβολου, οι Καθηγητές π. Ευρωβουλευτής κ. Ν. Μαριάς και κ. Λ. Πορτοκαλάκης και αρκετοί ακόμα. Παρόν ήταν και το ζεύγος Γιαλούρη της διαφημιστικής εταιρείας ‘’Grey & Orange’’, χορηγός της ιστοσελίδας μας επί σειρά ετών.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Επιτροπής Φοιτητών κ. Φ. Δημουλή, της οποίας η ομιλία παρατίθεται κατωτέρω. Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι ως άνω εκλεκτοί καλεσμένοι, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχές τους για το Νέο Έτος αλλά και τη διαρκή συμπαράστασή τους στην επιτυχημένη πορεία του πανεπιστημίου μας. Οι ευχετήριες ομιλίες έκλεισαν με την Κοσμήτορα κ. Πριόβολου, η οποία μίλησε με πνεύμα αισιοδοξίας και επεσήμανε ιδιαίτερα τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται από πολλούς φορείς για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρατίθεται η ομιλία της.  Ακολούθησε μελωδικός αποχαιρετισμός του παλαιού χρόνου από τη χορωδία μας υπό την καθοδήγηση της εκλεκτής μαέστρου κ. Χ. Δενδρή, η οποία ερμήνευσε μερικά ακόμα αγαπημένα τραγούδια και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αφού απήλαυσαν το εξαιρετικό φαγητό του Tennis Club, ξεχύθηκαν σε χορό. Η βραδιά τελείωσε με παρεΐστικο στυλ κυκλωτικά γύρω από την πολύ καλή χορωδό μας κ. Μαργαρίτα Λούζη, η οποία με την κιθάρα της τραγούδησε παλιές αξέχαστες επιτυχίες συμπαρασύροντας τους περισσότερους από όσους παρέμειναν μέχρι αργά.

 

Παρατίθενται οι ομιλίες της κας Προέδρου των Φοιτητών και της κας Κοσμήτορος

Ομιλία κας Προέδρου Φοιτητών

Αξιότιμοι κ. Δήμαρχε και λοιποί εκπρόσωποι του Δήμου, κ.Αντιπεριφερειάρχα, κα Κοσμήτορα,

Σεβαστοί μας κύριοι Καθηγητές,

Αγαπημένοι μας συμφοιτητές και συμφοιτήτριες,

Μετά αποχή τριών ετών για τους γνωστούς λόγους της πανδημίας, συγκεντρωνόμαστε και πάλι για την καθιερωμένη κοπή της πίτας και ανταλλαγή ευχών με τον ερχομό του Νέου Έτους. Ήταν Ιανουάριος του 2020, όταν είχαμε συναντηθεί για τελευταία φορά πάλι στον ίδιο πολιτισμένο και φιλόξενο χώρο του Tennis Club που είμαστε και σήμερα.

Καλωσορίζαμε τότε την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα και μαζί την τρίτη δεκαετία του Πανεπιστημίου μας. Ως σκεπτόμενοι άνθρωποι, εκφράζαμε τότε την αγωνία μας για τη γεωπολιτική ρευστότητα και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζαμε. Δυστυχώς η ίδια εικόνα συνεχίζεται και σήμερα με τις προκλήσεις μάλιστα να είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Οι παγκόσμιες ανακατατάξεις επιφέρουν ραγδαίες και ανήσυχες εξελίξεις για όλους μας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι θα φέρει η καινούργια χρονιά που μόλις ξεκινήσαμε. Παρά ταύτα, εμείς φύσει αισιόδοξοι και περήφανοι άνθρωποι ως Έλληνες, προσβλέπουμε στο μέλλον με ελπίδα και γενναιότητα.

Αν έρθουμε τώρα στο αγαπημένο Πανεπιστήμιο του Δήμου μας, την πρόσκληση του οποίου τιμάται όλοι εσείς εδώ μέσα και σας ευχαριστούμε, θα δούμε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, συνεχίζει ακάθεκτο τη δημιουργική συνεισφορά του στην κοινωνική πρόοδο και την ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου της πόλης μας. Πρόσφατα ο κ. Δήμαρχος σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Αμερικανικό Κολλέγιο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος μας κατέχει την πρωτιά σε μορφωτικό επίπεδο πολιτών σε σχετική κατάταξη των Δήμων της χώρας μας. Αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα, δεν μας ανέπτυξε εγωϊσμό, μας ανέπτυξε όμως ευθύνη, να διατηρήσουμε αυτή την τιμητική θέση.

Το Πανεπιστήμιό μας προφανώς παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ αυτή την διεκδίκηση.

Και πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι μέσα στα χρόνια της δυσπραγίας στο Πανεπιστήμιό μας έπνευσε αέρας ανανέωσης και δρομολογήθηκαν διαδικασίες για μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης και αναβάθμισης. Αποκτήσαμε μεγάλη σύγχρονη αίθουσα με άριστο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Εξασφαλίσαμε άξια διαδοχή στην ηγεσία μας με μια προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους και ευγενική-φιλική συμπεριφορά, όπως είναι η Κοσμήτοράς μας κ. Στέλλα Πριόβολου, Ομότιμη Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Σώματος των Ομοτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ. Το κυριότερο, είχαμε δίπλα μας με ευήκοα ώτα τους θεσμικούς παράγοντες που στηρίζουν αυτόν τον σημαντικό θεσμό με ευδιάκριτη την παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ι. Αργυρού και φυσικά του Δημάρχου μας κ. Β. Ζορμπά.

Συναντηθήκαμε, κουβεντιάσαμε, αποφασίσαμε, δρομολογήσαμε θέματα πολύ σοβαρά για το Πανεπιστήμιό μας, που κυρίως αφορούν στην επικαιροποίηση και κατοχύρωση του νομικού πλαισίου λειτουργίας του. Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμα για την υλοποίηση των αποφάσεων, είμαστε όμως προς τη σωστή κατεύθυνση και προχωράμε.

Δεν θα παραλείπουμε ποτέ να λέμε ότι σ αυτή την πορεία έχουμε πάντα αρωγό τη διαφημιστική εταιρεία “Grey & Orange” του κ. Μάνου Γιαλούρη για τη χορηγία της ιστοσελίδας μας, την οποία ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά.

Τέλος, ως Επιτροπή θέλουμε να ευχαριστήσουμε και το σώμα των φοιτητών για τη στήριξη, αναγνώριση, αποδοχή, ενδυνάμωση και την εξασφάλιση της αναγκαίας ενότητας του σώματος για να τραβάμε μπροστά.

Ας κλείσουμε με την ευχή για την καινούργια χρονιά να είναι ειρηνική και με υγεία, αλλά και παραγωγική για το Πανεπιστήμιό μας, ώστε του χρόνου τέτοιο καιρό να μιλάμε για υλοποίηση αποφάσεων και όχι για δρομολόγηση σχεδίων αναβάθμισης.

Καλό και παραγωγικό το 2023!

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Φοιτητών

Φρίντα Δημουλή

π. Πολιτική Αναλύτρια επί Εθνικών Θεμάτων

 

 

Ομιλία κας Κοσμήτορος

Σήμερα είναι μέρα χαράς και αισιοδοξίας, υποδεχόμαστε το 2023 , που ευχόμαστε όλοι και ελπίζουμε να είναι ευλογημένο, με υγεία, χαρά και δύναμη για νέες δραστηριότητες στο Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγ. Παρασκευής.

Παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης χρονιάς, εμείς δεν μείναμε άπραγοι. Αντιδράσαμε δημιουργικά, και με τη μασκούλα μας συγκεντρωνόμαστε για τα μαθήματά μας στην άνετη αίθουσα του ΕΠΑΛ.

Φίλες και φίλοι, ποτέ μια κοινωνική προσπάθεια δεν έχει επιτυχία όταν στηρίζεται σε έναν άνθρωπο, και το ΔΛΠΑΠ είναι έργο συλλογικό, στο οποίο συμβάλλουν πολλοί φορείς, γι αυτό δεν παραλείπω σε κάθε συγκέντρωσή μας να ευχαριστώ όσους συμβάλλουν σε αυτό : τις δημοτικές αρχές, τους καθηγητές του Δ.Σ. και κυρίως  τους εκλεκτούς διδάσκοντες επιστήμονες, που αφιλοκερδώς προσφέρουν τη γνώση τους.

Η κινητήρια δύναμη, όμως, αυτής της προσπάθειας είστε εσείς, οι πολλές φοιτήτριες και οι λίγοι φοιτητές, που δείχνετε το ενδιαφέρον σας με την παρουσία και την ουσιαστική συμμετοχή  σας στα μαθήματα. Πολλά ευχαριστώ στην ικανότατη και δραστήρια πρόεδρό σας, στα μέλη της επιτροπής σας, στις υπεύθυνες των ομάδων του θεάτρου και της μουσικής,     που όλες προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους και στηρίζουν με αγάπη αυτόν τον θεσμό.

Με τέτοιες προϋποθέσεις δεν μπορεί παρά και η νέα χρονιά να κυλήσει δημιουργικά και το ΔΛΠΑΠ να παραμένει το πρώτο και καλύτερο Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο.

Η Κοσμήτωρ

Στέλλα Πριόβολου

Ομότιμη Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Σώματος των Ομοτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ

 

Related Posts