ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΓΑΚΗΣ

Ιατρός ενδοκρινολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο κ. Ι. Λεγάκης είναι ιατρός ενδοκρινολόγος, διδάκτωρ αριστούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές και σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σήμερα είναι ενδοκρινολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο ‘’Metropolitan General’’. Συγχρόνως είναι επιστημονικός συνεργάτης του ομίλου ΙΑΣΩ, της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ερευνητικής Εφαρμοσμένης Ενδοκρινολογίας του ιδίου πανεπιστημίου και επιστημονικός συνεργάτης  στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας στο ΤΕΙ Αθήνας και στην Ιατρική σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει πλούσιο εκπαιδευτικό, κλινικό και ερευνητικό έργο, καθώς και συγγραφικό έργο και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

Έχει επίσης πλούσιο οργανωτικό και διοικητικό έργο και κατά την υπερδεκαετή υπηρεσία του στο νοσοκομείο ‘’Ερρίκος Ντυνάν’’ συμμετείχε στην οργάνωση των υπηρεσιών του Τμήματος Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού.

Ο κ. Ι. Λεγάκης είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών, έχει διοργανώσει επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Related Posts