Ιωάννης Αργυρός

ΜΑΙΕΥΤΗΡ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο Αργυρός Ιωάννης γεννήθηκε στη Σαντορίνη, από πατέρα ιερέα και πολύτεκνη οικογένεια.

Είναι Ιατρός Μαιευτήρ – Χειρουργός – Γυναικολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός Συνεργάτης του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ.
Έχει εργασθεί σε πολλά Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία. Διετέλεσε επί πολλά χρόνια Διευθυντής Γυναικολόγος στο ΙΚΑ (ΠΕΔΥ) Αγίας Παρασκευής.

Είναι μέλος πολλών επιστημονικών Εταιρειών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας
Υπερήχων κλπ.

Έχει διατελέσει Iδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Κέντρου Αποκατάστασης «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ». Έχει συμμετάσχει ως οργανωτής και ως ομιλητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ελληνικά και διεθνή.

Η ασχολία του με τα κοινά του Δήμου Αγίας Παρασκευής ξεκινά από το 1986. Διετέλεσε επί 20 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και τα 12 από αυτά ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΔΣ.

Στις ιδέες του και στις δραστηριότητές του οφείλονται τα ΚΑΠΗ, η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, τα Δημοτικά Ιατρεία, το Πνευματικό Κέντρο, η Αδελφοποίηση της Αγίας Παρασκευής, η διασύνδεσή της με το δίκτυο των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο θεσμός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο και άλλα.

Είναι παντρεμένος με την Χριστιάνα Μαντζιαφού – Κανελλοπούλου και έχει τρεις κόρες, τη Χριστίνα, την Ευγενία και τη Μαρίζα.

Related Posts