ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ- ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ/ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗ» (10 Φεβ. 2024)

Το Σάββατο 10 Φεβ. 2024, μια ηλιόλουστη ημέρα μέσα στο καταχείμωνο, μεγάλη ομάδα των φοιτητών μας επέλεξε να επισκεφτεί το Ευγενίδειο Πλανητάριο και να απολαύσει μια μοναδική παράσταση στον ανακαινισμένο θόλο του ιδρύματος.

«Είμαστε Αστρόσκονη» ήταν ο τίτλος της και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας δύο αείμνηστων πλέον σπουδαίων Ελλήνων, του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου με τον αξέχαστο μουσικό Βαγγέλη Παπαθανασίου, λίγο πριν την αποχώρησή τους από τον κόσμο τούτο.

Ήταν μια συναρπαστική προβολή, ένα μαγευτικό ταξίδι στο σύμπαν και τη δημιουργία, που λίγο μας ζάλιζε, αλλά που ανέβαζε την αδρεναλίνη και το ενδιαφέρον μας στα ύψη.

Με αφηγητή τον Διονύση Σιμόπουλο εξερευνήσαμε το σύμπαν, ανακαλύψαμε τα μυστικά των άστρων, τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος, την εμφάνιση της ζωής στη γή και ακούσαμε το συμπέρασμά του: «είμαστε πραγματικά όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα».

Ο καθένας και η καθεμιά μας αντιλήφθηκε το συμπέρασμα κατά την κρίση του, όλοι μας όμως νιώσαμε την ίδια απόλαυση της ιδιαίτερης εμπειρίας και επιπλέον αισθανθήκαμε ότι αποτίσαμε έναν φόρο τιμής στους δύο αυτούς μεγάλους άνδρες της χώρας μας.

Φ.Δ.

Related Posts