Θεατρικό Αναλόγιο

Την Τρίτη 7 Δεκ. 2021 η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου μας παρουσίασε στην αίθουσά μας εκδήλωση σε θεατρικό αναλόγιο με τίτλο ‘’Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των ποιητών’’. Ήταν μια ποιοτική εκδήλωση στο κλείσιμο της ιστορικής επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η επικεφαλής της ομάδας κα Βασιλική Λάμπρου μαζί με τις κυρίες Κομνηνάκη, Κονδύλη, Ντίνου, Παπακώστα, Παπαλουκά και Πολυχρονοπούλου χάρισαν στο ακροατήριο μία ώρα εθνικού αναστοχασμού, διαβάζοντας κείμενα και ποιήματα κορυφαίων Ελλήνων και φιλελλήνων Ευρωπαίων δημιουργών. Από τον πρωτεργάτη της Επανάστασης Ρήγα Φεραίο με τον ‘’Θούριό’’ του μέχρι τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, τον Κοραή, τον Κάλβο, αλλά και τον Λόρδο Βύρωνα, τον Σατωμπριάν, τον Ουγκώ, τον Γκαίτε και άλλους, όλοι παρήλασαν εναλλάξ μέσα από τις αναγνώσεις και τις απαγγελίες των κυριών, τονίζοντας έτσι τη συμβολή των μεγάλων αυτών μορφών στην απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Την εκδήλωση συμπλήρωνε προβολή εικόνων με πορτραίτα των αγωνιστών του ’21, τους σπουδαίους πίνακες του Ντελακρουά που έκαναν αίσθηση στην Ευρώπη ‘’Η σφαγή της Χίου’’ και ‘’Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου’’, καθώς και αθάνατα δημοτικά τραγούδια της ιστορικής μας Επανάστασης.

Η όλη εκδήλωση ήταν υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού ηθοποιού και σκηνοθέτη κ. Ιωάννη Δεγαΐτη, ο οποίος είχε την επιμέλεια της διδασκαλίας, της μουσικής και της προβολής.

Φ.Δ.

Related Posts