ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Με τη σκέψη σήμερα στο Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγ. Παρασκευής.

Στις 18 Οκτωβρίου έγινε η τελετή έναρξης των μαθημάτων του ΔΛΠΑΠ στο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής. Τον αγιασμό ετέλεσε ο πατήρ Αθανάσιος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία. Παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ο Δήμαρχος κ. Β. Ζορμπάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Αργυρός , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γιαννακόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Γ. Οικονόμου και κ. Ι. Μυλωνάκης, ο καθηγητής και π. Ευρωβουλευτής κ. Ν. Μαριάς και η Πρόεδρος της Επιτροπής Φοιτητών κ. Φ. Δημουλή. Παρευρέθησαν ακόμα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Α. Γάκη και κ. Π. Διακογιάννης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία της Κοσμήτορος Ομ. καθηγήτριας Στέλλας Πριόβολου.

Καλή μας αρχή και φέτος στο Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγ. Παρασκευής. Οι καλύτερες συνθήκες του δαιμονικού ιού, μας επιτρέπουν να κάνουμε τα μαθήματά μας διά ζώσης. Συνεργαστήκαμε, λοιπόν, με την πρόεδρο της επιτροπής φοιτητών κ. Δημουλή και με φιλότιμες προσπάθειες καταρτίσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα για το πρώτο τρίμηνο, που πιστεύω θα ικανοποιήσει όλους, καθώς περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα μαθημάτων και εκλεκτούς επιστήμονες ομιλητές, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να συμβάλουν στο έργο μας. Ευχαριστούμε θερμά από τη θέση αυτή όλους για την πολύτιμη προσφορά τους.

Τα μαθήματα θα γίνονται Τρίτη και Πέμπτη κάθε εβδομάδα στο ΕΠΑΛ της Αγ. Παρασκευής που εξασφάλισαν οι Δημοτικές Αρχές. Ο θαυμάσιος αυτός  χώρος προσφέρει , εκτός των άλλων, και τη δυνατότητα τήρησης των μέτρων σε περίπτωση επαναφοράς τους λόγω του κορωνοϊού , που δεν μας έχει εγκαταλείψει.

Το έργο μας στηρίζεται από σημαντικούς φορείς, τον Δήμο, τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό και το ΕΠΑΛ, και τους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας. Ψυχή του Πανεπιστημίου μας είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, δημότες κυρίως Αγ. Παρασκευής, αλλά και άλλων όμορων Δήμων,  που με το ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή τους δίνουν ζωή στο έργο μας, ένα έργο κοινωνικό, που επιτυγχάνει μόνο με την ανταπόκριση του κοινού στο οποίο απευθύνεται  .

Πορευόμαστε στον δρόμο που χάραξε με όραμα για το Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο ο προκάτοχός μου αγαπητός συνάδελφος Ν. Πετρόχειλος, και είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, και θα επιτύχουμε να είναι  το ΔΛΠΑΠ υπόδειγμα τέτοιου Πανεπιστημίου στη χώρα μας.

Η Κοσμήτωρ

Στέλλα Πριόβολου

 

Ομιλία της Προέδρου Επιτροπής των Φοιτητών

Αιδεσιμότατε, αξιότιμοι κ. Δήμαρχε, κ. Αντιδήμαρχε, κύριοι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και λοιπά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Κοσμήτορα, κυρίες και κύριοι Καθηγητές, αγαπητά μέλη,

Εκ μέρους της Επιτροπής των Φοιτητών σάς καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά στην έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους του Πανεπιστημίου μας, ελπίζοντας αυτή η χρονιά να κυλήσει απρόσκοπτα χωρίς αναστολές μαθημάτων και χωρίς διαδικτυακές συναντήσεις. Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τα νέα πρόσωπα που ήρθαν φέτος κοντά μας, τα οποία δεν γνωρίσαμε ακόμα, είμαστε όμως σίγουροι ότι βρίσκονται ανάμεσά μας, αφού τα ίδια μας προσέγγισαν και ζήτησαν να τα εγγράψουμε στην ομάδα μας. Και θα πρέπει να παρατηρήσουμε και πάλι ότι όλες οι προσεγγίσεις ήταν από γυναίκες πλην μιας εξαίρεσης. Λες και είναι γραφτό τούτο δω το Πανεπιστήμιο να το στηρίζει στη συντριπτική του πλειοψηφία το γυναικείο φύλο, με όλο τον σεβασμό στη μειοψηφία του ανδρικού που όμως έχει ανελλιπή παρουσία.

Το πρόγραμμά μας είναι φιλόδοξο και αυτή τη χρονιά με έμφαση στα θέματα που έντονα απασχολούν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο σήμερα, όπως τα ενεργειακά, η επισιτιστική κρίση, τα ελληνοτουρκικά, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο ελληνισμός στις εμπόλεμες περιοχές, η Ε.Ε, η έμφυλη βία κ.α. Δεν παραλείπουμε ποτέ τα ιατρικά θέματα, που ενδιαφέρουν πάντα όλους, αλλά και τα λογοτεχνικά ως ένα αναγκαίο γλυκό απόσταγμα στην ταραγμένη ψυχή μας. Ακόμα ως πανεπιστήμιο θα τιμήσουμε την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με δύο διαλέξεις, αλλά και με θεατρικό αναλόγιο από τη Θεατρική μας Ομάδα και αλησμόνητα σχετικά τραγούδια από τη χορωδία μας. Και όλα αυτά μόνο στον Α΄ Κύκλο του προγράμματός μας. Για τους επόμενους δύο Κύκλους τα προγράμματά μας είναι υπό κατάρτιση. Θα χαρούμε όσους μπορείτε να σας έχουμε κοντά μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους θεσμικούς παράγοντες που έχουν αγκαλιάσει με θέρμη και στηρίζουν αυτό το πνευματικό οικοδόμημα, αρχίζοντας από τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά, τον Αντιδήμαρχο κ. Αργυρό, τον Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρο, φυσικά την Κοσμήτορά μας κ. Πριόβολου και όπως πάντα τον αγαπητό μας φίλο και διευθυντή της εταιρείας ‘’Grey & Orange’’ κ. Γιαλούρη για την ανιδιοτελή επιμέλεια της ιστοσελίδας μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στους εκλεκτούς καθηγητές μας, που είναι και οι κυριότεροι στυλοβάτες του Πανεπιστημίου μας. Επιθυμούμε να επισημάνουμε την άμεση ανταπόκριση του κ. Αργυρού σε κάθε αίτημά μας και τη διαρκή και άψογη συνεργασία μας με την κ. Κοσμήτορα. Να πούμε εδώ ότι το τελευταίο διάστημα η κ. Πριόβολου επεξεργάζεται την εκπόνηση ενός επικαιροποιημένου νομικού πλαισίου λειτουργικότητας του Πανεπιστημίου μας, ένα έργο σημαντικό και αρκετά δύσκολο. Από πλευράς μας, όσοι σπουδαστές μπορούμε να συνδράμουμε, είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε, το κάνουμε ήδη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Και με αυτή την εικόνα από τη θέση των σπουδαστών, καλούμε τους επίσημους παρισταμένους να απευθύνουν τον δικό τους χαιρετισμό για την πορεία του έργου μας.

Σας ευχαριστούμε

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Φοιτητών

Φρίντα Δημουλή

 

ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Related Posts