ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (15-17 Σεπ. 2017)

Από 15-17 Σεπ. 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Κώτσης της Αγ. Παρασκευής λειτούργησε έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας, η οποία διοργανώθηκε από την διεθνή διαδικτυακή Ομάδα «Φωτογραφικές Αποδράσεις» με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου μας. Η Ομάδα αυτή αριθμεί πέραν των 6 χιλιάδων μελών, ερασιτεχνών κυρίως αλλά και επαγγελματιών φωτογράφων, από διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ ο κύριος όγκος προέρχεται από την Ελλάδα και την Κύπρο. Δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στο μέσον κοινωνικής δικτύωσης Facebook και διακρίνεται για την ποιότητα, το ήθος και την φιλικότητα στις σχέσεις των μελών, τα οποία ενώνει η αγάπη για την φωτογραφία. Ένα μέλος της είναι και η κα Μαργαρίτα Σαμαρτζή, που είναι και μέλος του Πανεπιστημίου μας.

Στην έκθεση, η οποία υποστηρίχθηκε από τον ΠΑΟΔΑΠ και τον Δήμο της πόλης μας γενικότερα, συμμετείχαν περισσότεροι από 80 φωτογράφοι με 200 και πλέον έργα. Κατά την τελετή των εγκαινίων μίλησε η Πρόεδρος των Φοιτητών κα Φρίντα Δημουλή και η επικεφαλής της Ομάδας, Κύπρια δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια ειδήσεων του ΡΙΚ, κα Ανδρούλα Γεωργιάδου. Τίμησαν με την παρουσία τους ο αξιότιμος Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ  κ. Σερκεδάκης, η σύμβουλος κα Ρογάρη, ο καθηγητής κ. Καραφωτιάς κ.α.

Ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών, ιδίως κατά την ημέρα των εγκαινίων, ο οποίος εκτιμήθηκε περί τα 200 άτομα, έδωσε ιδιαίτερη χαρά τόσο στους διοργανωτές όσο και κυρίως στους εκθέτες- επισκέπτες, οι οποίοι μετά το κλείσιμο της αίθουσας γιόρτασαν το γεγονός στην ταβέρνα «Γάϊδαρος» της πόλης μας.

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, μέλη της ομάδας ξεχύθηκαν στην πόλη και φωτογράφησαν ορισμένα χαρακτηριστικά της σημεία. Το υλικό αυτό πρόκειται να παραδοθεί στον Δήμο μας ως αντιπροσφορά και σε ένδειξη ευχαριστίας για τον προσφορά της αίθουσας.

Related Posts