ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο ΥΠΕΞ για την ΕΙΡΗΝΗ (21 Σεπ. 2017)

«Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία οργανώθηκε από τον Σύλλογο Στελεχών ΟΗΕ, σε συνεργασία με τα γραφεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τα παιδιά και το περιβάλλον, και την Κιβωτό Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν σαράντα περίπου μέλη του πανεπιστημίου μας, που κάλυψαν ένα μεγάλο ποσοστό των παρευρισκομένων. Από την πλευρά των διοργανωτών έγινε επίσημη προσφώνηση και εκφράστηκαν ευχαριστίες για την συμβολή των μελών μας στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Διαβάστηκε μήνυμα του ΓΓ του ΟΗΕ και μίλησαν: ο τ. Επίκουρος ΓΓ του ΟΗΕ Σωτήρης Μουσούρης, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωάννης Μάζης, ο Πρόεδρος της Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ε.Δ. Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Μπάκας και οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τα παιδιά και το περιβάλλον. Τον συντονισμό είχε ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Συλλόγου Στελεχών του ΟΗΕ Παναγιώτης Καραφωτιάς, ο οποίος μας είχε αποστείλει και την σχετική πρόσκληση.

Όταν δόθηκε ο λόγος στο ακροατήριο, η Πρόεδρός μας κα Φρίντα Δημουλή εκπροσωπώντας τα μέλη μας έκανε κάποια σχόλια και παρατηρήσεις επί των θεμάτων που αναπτύχθηκαν, και υπέβαλε ερώτηση με την οποία εξέφραζε την αγωνία για το κατά πόσον ο ΟΗΕ δεν θα έχει την τύχη της προδρόμου του ΚτΕ (Κοινωνία των Εθνών) για την διασφάλιση της πολυπόθητης αυριανής ειρήνης.

Εν κατακλείδι, οι σπουδαστές μας απήλαυσαν την εκδήλωση και αφού γεύτηκαν τα εδέσματα μιάς μικρής δεξίωσης, αποχώρησαν με σκεπτικισμό αναζητώντας θέση ανάμεσα στους ευσεβείς πόθους και τον ορθολογισμό».

Related Posts