Γιάννης Σπυρόπουλος – Arcadian Forest

Θεατρολόγος – Ζωγράφος – Θεατρικός Συγγραφέας και Αρθρογράφος

Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου και στην Κρατική Σχολή Ιταλίας Silvio D’Amico – ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Ρώμης και Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Ασχολήθηκε με μελέτες και έρευνες πάνω στην Αρχαία Τραγωδία και το συσχετισμό της με το Ιαπωνικό παραδοσιακό θέατρο.

Συνεργάστηκε με Integrato  per lo Studio delle Tradizioni e della Civilta προετοιμάζοντας διαλέξεις και προβολές ως προς τη θρησκευτική και κοινωνική οργάνωση της Μητριαρχικής Κοινωνίας.

Στη Σουηδία συνεργάσθηκε με το Μουσείο Χορού της Στοκχόλμης για έρευνες πάνω στις σχέσεις θεάτρου και μουσικής. Μέλος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, δημιούργησε την Εταιρία «Τελετουργικό Θέατρο» για έρευνες πάνω στις Τελετουργικές ρίζες του θεάτρου καθώς και στη μουσική, την όρχηση και την σκηνογραφία.

Έγραψε επτά θεατρικά έργα για το νέο αυτό είδος θεάτρου στα αγγλικά και τα Ελληνικά.

Εργάστηκε σαν «συντονιστής» σε βιωματικά Σεμινάρια στην Ιταλία, Αγγλία και Σουηδία και ίδρυσε το Greek – Thai Association για πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στην Ταϊλάνδη και την Ελλάδα με σκοπό την προώθηση των Ελληνικών Πολιτισμικών στοιχείων  στην Ινδοκίνα καθώς και την βαθύτερη διερεύνηση θεατρικών και άλλων μορφών τέχνης στην Ν.Α Ασία.

Έχει παρουσιάσει δεκαεννέα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα περιοδικά  και συμμετείχε στη συγγραφή 14 ομαδικών βιβλίων με τις εκδόσεις Αρχέτυπο. Ίδρυσε και διευθύνει το «Αρτεμίσιο», Κέντρο Έρευνας και Διάδοσης του Ελληνικού Πολιτισμού.

Είναι Γενικός Διευθυντής του «Κέντρου ΟΛΟΝ»: Υπηρεσίες, Προϊόντα, Εκδηλώσεις για την Προσωπική Ανάπτυξη, την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Το τελευταίο του βιβλίο «Τα Μυστικά της Αρκαδικής Αδελφότητας» αναφέρεται στην εσωτερική διάσταση του Αρκαδισμού.

Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Αρκαδικού Κύκλου.

www.yspyropoulos.gr    – Facebook: Αρκαδικός Κύκλος – Ο Αρκαδικός Δρόμος – Οι φίλοι του Δάσους της Αρκαδίας – Arcadian Circle  www.ArcadianCircle.gr

Related Posts