Γεώργιος Μπεργελές

Γεώργιος Μπεργελές ομότιμος καθηγητής του Ε.Μ. Πολυτεχνείου
ΔΙΠΛ. ΜΗΧ/ΚΟΣ-ΗΛΕΚ/ΓΟΣ ΕΜΠ, ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΜΠ

Ο κ. Γεώργιος Μπεργελές είναι ομότιμος καθηγητής του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.

Υπήρξε επί 35 έτη Καθηγητής στον Τομέα Ρευστών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε. Μ. Πολυτεχνείου (2012) και Καθηγητής στο City University-Λονδίνο (2013-2017).

Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε. Μ. Π (1968) με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (D.I.C., M.Sc., Ph.D.) (1976)

Έχει τον τίτλο του Υφηγητή του Ε.Μ.Π (1981), το δε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου του απένειμε τον τιμητικό τίτλο του διδάκτορα της Επιστήμης (D.Sc.(Eng.), 1994) λόγω της διεθνούς αναγνώρισης του επιστημονικού του έργου.

Υπήρξε επί τριετία Eπισκέπτης Kαθηγητής στο King’s College London και σήμερα είναι Eπίτιμος Eπισκέπτης Kαθηγητής στο City University London.

Είναι Εταίρος του Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών του Ηνωμ. Βασιλείου, τέως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), τέως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης και Eisenhower Fellow. Έχει Επαινο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και από τον Σύλλογο Ελλήνων Συγγραφέων.

Είναι Ιδρυτικό μέλος του Λαικού Πανεπιστημίου Αγ. Παρασκευής και διδάσκων.

Είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής έκδοσης  επιστημονικών περιοδικών, «International Journal of Heat and Fluid Flow», «Acta Mecanica», καθώς και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των τακτικών διεθνών συνεδρίων «Turbulent Shear Flows». Είναι ιδρυτής του ανά διετία διεθνούς συνεδρίου FLOW που λειτουργεί από το 1996.

Υπό την επίβλεψή του έχουν περατωθεί 21 διδακτορικές εργασίες και έχει δημοσιεύσει πλέον των 200 εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με κριτές και πρακτικά.  Έχει πλέον των 4000 αναφορών στη διεθνή βιβλιογραφία.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Η Αεροδυναμική του Αεροσκάφους», «Ανεμοκινητήρες», « Πηγές, Διασπορά και Έλεγχος Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης»  «Υπολογιστική Ρευστομηχανική», « Μηχανολογία, η Επιστήμη της Καινοτομίας για τον Άνθρωπο». Έχει δε βραβευθεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.

Τέλος έχει δημιουργήσει τους υπολογιστικούς κώδικες CAFFCA, COCA και ENVIPOL που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση και στην έρευνα της Μηχανικής των Ρευστών.

ΣΗΜΕΡΑ ασχολείται με Τεχνητή Νοημοσύνη με εφαρμογή στο χρηματιστήριο, με τριδιάστατη εκτύπωση, κατακόρυφη Καλλιέργεια και Φωτοβολταϊκά τριπλού δεσμού.

 

 

 

 

 

 

Related Posts