Γεώργιος Κασιμάτης

Ηλεκτρονικός Μηχανικός Αεροσκαφών, Συγγραφέας- Ερευνητής

Ο Γεώργιος Θ. Κασιμάτης γεννήθηκε στα Τσικαλαρία των Κυθήρων το 1958,  και είναι το μικρότερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας.  Αποφοίτησε αριστούχος από το τοπικό εξατάξιο γυμνάσιο, το 1976, και από τότε διαμένει στην Αττική, με την δική του οικογένεια.

Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών «Αναστασιάδη». Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ηλεκτρονική τεχνολογία, μέσα από την αντίστοιχη Ανωτέρα σχολή του ΤΕΙ Αθηνών, το 1981.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Τεχνικό Σώμα του στρατού Ξηράς (1981-1983).

Εργάστηκε  σε εταιρίες επισκευών αξονικών τομογράφων και ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και σε εταιρία εισαγωγών ηλεκτρονικού υλικού.

Το 1985 προσελήφθη στην Τεχνική Βάση του Ελληνικού, ως εκπαιδευόμενος τεχνικός αεροσκαφών. Μετά από  πενταετή εκπαίδευση, κατέστει Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Αεροσκαφών, επί τύπου αεροσκαφών, Boing 707, 727, 737-400, Jumbo 747, καθώς και τα AirBus A300, A600.

Την Άνοιξη του 1988, επελέγει από την Ολυμπιακή Αεροπορία, για εκπαίδευση στην έδρα της AirBus, στην Τουλούζη της Γαλλίας, και εκπαιδεύτηκε πάνω στην νέα αεροπορική τεχνολογία “Fly By Wire”, του νέου-τότε- διηπειρωτικού αεροσκάφους της, Α340.

Παρακολούθησε μαθήματα πρακτικής Αστρονομίας, υπό την αιγίδα του Αστεροσκοπείου Πεντέλης ως μέλος Ερασιτεχνικών Ομάδων Αστρονομίας.

Από παιδί ασχολείται με την φωτογραφία.

Αρθρογραφεί σποραδικά, από το 1991, στα ειδικά περιοδικά, “Τρίτο Μάτι” , και “Hellenic Nexus”, με πάνω από 300 άρθρα στο ενεργητικό του.

Έχει γράψει δύο βιβλία.

Προσφάτως,  το 2016, «ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΠΙΝΘΗΡΑ» , που πραγματεύεται τις  παράξενες ιδιότητες του Ηλεκτρικού Σπινθήρα, και το 2002 την «ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ», που αποτέλεσε αντικείμενο διαλέξεων σε πρόγραμμα μαθημάτων του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ. Παρασκευής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016- 2017.

Related Posts