ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ – Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗΣ (18 Φεβ. 2023)

Το Σάββατο 18 Φεβ. 2023 το Πανεπιστήμιό μας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στο γραφικό ορεινό χωριό του Πάρνωνα Αγ. Πέτρος Κυνουρίας και τη γειτονική φημισμένη Ιερά Μονή της Παναγίας Μαλεβής με σημαντική προσφορά στον αγώνα του 1821.

Ο εξαιρετικός καιρός βοήθησε πολύ στην απόλαυση των εκδρομέων, καθώς ο λαμπερός ήλιος αναδείκνυε την καταπράσινη πλαγιά του Πάρνωνα σε ύψος λίγο κάτω από τα 1.000 μ. και αγναντεύοντας τη χιονισμένη κορφή του με διπλάσιο υψόμετρο.

Τα μέλη μας προσκύνησαν τη θαυματουργή εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αγιογραφημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά και ενημερώθηκαν για την ιστορία της μονής από μία γλυκύτατη λαϊκή κυρία, η οποία αναφέρθηκε και στον ιστορικό ρόλο της μονής ως καταφύγιο των κλεφταρματολών κατά την προεπαναστατική κυρίως περίοδο.

Στη συνέχεια απήλαυσαν το μεσημεριανό τους γεύμα σε οικογενειακή ταβέρνα στην πλατεία του Αγ. Πέτρου με ντόπια προϊόντα. Αγόρασαν επίσης παραδοσιακά προϊόντα από τα γύρω μαγαζάκια και αναχώρησαν με ανανεωμένη διάθεση για την επιστροφή τους, συζητώντας, τραγουδώντας και κάνοντας προτάσεις για επόμενες εκδρομές μας.

Φ.Δ.

 

ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ – Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗΣ (18 Φεβ. 2023)

Related Posts